Ribsopskrifter
Ribsopskrifter
Sommerlig Ribssalat med kartofler og friske krydderurter
600 g nye kartofler
125 g helt B’ÆRLIGT® ribs
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
5 stængler mynte
1 bundt grønne asparges
Citrondressing:
Saft fra 1 citron + 1 tsk. skal
3-4 spsk. madolie, fx oliven eller raps
1 tsk. sennep
1 tsk. honning
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til en skarp kniv slipper dem - ca. 15-20 min. Lad kartoflerne køle af og skær dem halvt over og placer dem i en stor skål. Mix dressingen sammen, smag til med honning og sennep, og hæld den over kartoflerne.
Skyl ribsene. Snit asparges i mundrette stykker. Hak mynten og dilden fint. Hak den bredbladede persille groft. Vend det hele sammen med kartoflerne og server.
Brombæropskrift
Brombærpandekager med Banan & Kokos
2 modne bananer
3 æg
50 g kokosmel
50 g hvedemel
1 knips vanilje
1 knips salt
125 g helt B’ÆRLIGT® brombær
Smør til at stege i
Mos bananerne grundigt med en gaffel. I en skål røres æg og bananmos sammen. Derefter tilsættes kokosmel, hvedemel, vanilje og salt, og dejen røres grundigt sammen. Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i dejen. Varm en pande med en god klat smør. Brug en spiseske til at lægge klatter af dejen på den varme pande. Steg i 2-3 min på hver side, til de er gyldne. Server pandekagerne med resten af bærrene, lidt honning og evt. frisk mynte.
Blåbæropskrift
Nordisk Blåbær- og Spidskålssalat
1 lille spidskål, ca. 500 g
125 g helt B’ÆRLIGT® blåbær
100 g mandler
Dilddressing:
2 dl fløde el. kaffefløde
1 bundt dild, finthakket
1,5 spsk. sukker
Saft fra 1 citron
Skyl og snit spidskålet fint. Vend blåbærrene i. Rist mandlerne på en varm pande eller i ovnen i 10 min ved 175 grader. Hak mandlerne groft og vend dem i salaten. Mix dressingen sammen, og vend den derefter i salaten. Server salaten med det samme.
Hindbæropskrifter
Ribsopskrifter
Ribsopskrifter
Ribs og Mandel Muffins
Indgredienser:
2 dl mælk
1 æg
90 g smør, smeltet
200 g mel
2 tsk. bagepulver
150 g sukker
½ tsk. vaniljepulver/korn fra 1 stang
1 knips salt
100 g mandler, finthakkede
125 g helt B’ÆRLIGT® ribs
75 g hvid chokolade, grofthakket
Rør mælk, æg og smør sammen i en skål. Tilsæt derefter mel, bagepulver, sukker, vanilje, salt og mandler. Til sidst vendes hvid chokolade og ca. 100 g ribs i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinforme og top med de ekstra ribs. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 25 min.
Sommerlig Ribssalat med kartofler og friske krydderurter
600 g nye kartofler
125 g helt B’ÆRLIGT® ribs
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
5 stængler mynte
1 bundt grønne asparges
Citrondressing:
Saft fra 1 citron + 1 tsk. skal
3-4 spsk. madolie, fx oliven eller raps
1 tsk. sennep
1 tsk. honning
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til en skarp kniv slipper dem - ca. 15-20 min. Lad kartoflerne køle af og skær dem halvt over og placer dem i en stor skål. Mix dressingen sammen, smag til med honning og sennep, og hæld den over kartoflerne.
Skyl ribsene. Snit asparges i mundrette stykker. Hak mynten og dilden fint. Hak den bredbladede persille groft. Vend det hele sammen med kartoflerne og server.
Brombæropskrift
Brombærpandekager med Banan & Kokos
2 modne bananer
3 æg
50 g kokosmel
50 g hvedemel
1 knips vanilje
1 knips salt
125 g helt B’ÆRLIGT® brombær
Smør til at stege i
Mos bananerne grundigt med en gaffel. I en skål røres æg og bananmos sammen. Derefter tilsættes kokosmel, hvedemel, vanilje og salt, og dejen røres grundigt sammen. Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i dejen. Varm en pande med en god klat smør. Brug en spiseske til at lægge klatter af dejen på den varme pande. Steg i 2-3 min på hver side, til de er gyldne. Server pandekagerne med resten af bærrene, lidt honning og evt. frisk mynte.
Hindbæropskrifter
Hindbær & Speltsalat med persille og feta
200 g perlespeltkerner
2 spsk. madolie fx oliven eller raps
1 spsk. æbleeddike
75 g ristede solsikke kerner + ½ tsk. salt
125 g helt B’ÆRLIGT® hindbær
150 g feta, smuldret
1 håndfuld tørrede tranebær
1 stort bundt frisk persille, grofthakket
3 forårsløg, fintsnittede
Kog speltkernerne ifølge anvisningen på pakken. Lad dem køle af. Hæld speltkernerne over i en skål. Vend dem med olie og æbleeddike. Rist solsikkekernerne på en varm pande med ½ tsk. salt, til de er gyldne.
Tilsæt hindbær, feta, tranebær, persille og forårsløg. Vend salaten sammen og top med lidt hindbær og persille. Server salaten til mørt kød fra grillen.
B'ærligt opskrifter
Rustik Skovbærtærte (hindbær & solbær)
Bund:
120 g hvedemel
60 fuldkornsmel
2 spsk. sukker
1 knips salt
Korn fra ½ stang vanilje
100 g smør, koldt
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
100 g marcipan, revet
1 æg
125 g helt B’ÆRLIGT® hindbær
125 g helt B’ÆRLIGT® solbær el. andre skovbær
Skal fra ½ citron + 1 spsk. saft
Korn fra ½ stang vanilje
Bland mel, sukker, salt og vanilje. Brug hænderne til at smuldre den kolde smør i melet og saml til sidst dejen med iskoldt vand.
Placer dejen på en beklædt bageplade. Rul den ud til en cirkel, ikke alt for tyndt. Den må gerne være lidt rustik i kanterne.
Rør marcipan og æg sammen med en gaffel til en ensartet masse. Smør marcipancremen ud på midten af tærtebunden. Der skal være ca. 4-5 cm kant fri hele vejen rundt. Vend bærrene sammen med citronsaft og skal, samt vanilje. Placer derefter bærrene ovenpå marcipancremen. Fold siderne af tærten indover fyldet, brug evt. bagepapiret til at folde med. Tærten bages ved 180 grader varmluft i 30-40 min, indtil den er gylden. Server tærten med friske bær og evt. en klat cremefraiche.